144 издателства от цялата страна ще вземат участие в Пролетния панаир

...
144 издателства от цялата страна ще вземат участие в Пролетния панаир
Коментари Харесай

Пролетния панаир на книгата в София и 6 причини да го посетим

144 издателства от цялата страна ще вземат присъединяване в Пролетния панаир на книгата, който стартира през днешния ден. Най-голямото ревю е е ситуирано в 61 шатри пред Националния замък на културата в София.

 Над 100 са събитията, планувани в границите на панаира. Сред тях са и срещи на читателите с обичаните им създатели. В сряда се чака специфичен посетител да бъде писателят Георги Господинов, който преди дни завоюва интернационалната премия „ Букър “. 

Докато подписваме книги с Анджела, в конкуренция с Хелена Бонъм Картър на прилежащата маса:)
Posted by Georgi Gospodinov on Sunday, 28 May 2023
Паралелно с Пролетния панаир се организира и Международен книжовен фестивал за деца и младежи, чието мото тази година е „ Чети и откривай “. Изложението ще бъде отворено от 10:00 до 20:00 часа в делнични дни и до 19:00 часа в почивните. Събитието се провежда от Асоциация „ Българска книга “. 

Ето 6 аргументи да посетим Панаира:
1. Да се срещнем с обичаните си автори 
Тези срещи с известни, а и не толкоз известни писатели, са най-вълнуващото нещо за един разпален четец, който може да се допре до техния свят. Самите създатели също признават, че това са най-вълнуващите срещи, на които обменят доста опит, мисли и хрумвания с тези, за които работят – своите читатели.   

Днес, 29 май , издателство „ Сиела “ показва авторката си Юлия Спиридонова в 18:00 часа. По същото време писателят Христо Карастоянов ще раздава подписи върху новата си книга „ Петият вагон “ на щанда на „ Жанет 45 “.

Във вторник, 30 май , от 17:00 ч. в шатрата на „ Сиела “ ще бъде Радослав Бимбалов с новия си разказ „ Екстазис “. Двама от създателите на „ Жанет 45 “ Петър Чухов и Виолета Кунева ще ви чакат надлежно в 18:00 и в 19:00 ч. А издателство  „ Лист “ ще показа томчето „ Хиатус “ от Георги Борисов и Анатолий Корольов в книжарница „ Гринуич “ същия ден от 18 ч.

 

Паркът пред НДК още веднъж е пъстър и логичен. В шатрите има толкоз прелестни книги. Може да отидете, да посегнете и да си...
Posted by Radoslav Bimbalov on Monday, 29 May 2023
Сряда, 31 май: в 17:00 ч. „ Сиела “ показват Теодора Димова, а в 18:00 ч. на щанда на „ Жанет 45 “ ще бъде Георги Господинов.

Също в 18:00 ч.: Едвин Сугарев, Ирен Петрова, Александър Арнаудов ще бъдат в шатрата на издателство „ Знаци “. Издателство  ICU представя  Теодора Радева в 18:00 ч., а в 19:00 ч. може да се срещнете с Катерина Стойкова. В 19:00 в Литературния ъгъл подписи ще бъде Олга Николова („ Тайните на писането “, изд. „ Просвета “).

Четвъртък, 1 юни:  в 18:00 ч. авторката на документалния разказ за Никола Вапцаров „ Оловна тишина “ Ивайла Александрова ще бъде на щанда на „ Жанет 45 “, а в 19:00 ч. Иво Сиромахов ще ви чака в шатрата на „ Сиела “ с новия си разказ „ Бай Тошо “.

Събота, 3 юни: на щанда на „ Сиела “ в 11:00 ч. ще бъде Захари Карабашлиев, а  Петя Кокудева ще бъде при издателите си от „ Жанет 45 “. 

В 12:00 ч. може да се срещнете Маргарита Петкова ще могат да се срещнат с нея в шатрата на издателство „ Изида “, а  при „ Жанет 45 “ ще бъде Бойка Асиова. В 14:00 ч. Камелия Кучер ще раздава подписи на щанда на „ Хермес “.  От 16:00 до 19:00 ч от „ Жанет 45 “ показват Иванка Могилска, Елена Алексиева, Емануил Видински и Цветозар Цаков.

Неделя, 4 юни:  издателство „ Хермес “ провежда среща с учен Владимир Зарев.
2. На едно място получавате взор над множеството издателства
На панаира бъдат изложени доста нови заглавия, само че към момента всред щандовете може да откриете книги, които към този момент не се намират в комерсиалната мрежа. Това прави някои находки същински съкровища за библиофилите, изключително що се касае до остарели издания с изчерпани тиражи.  

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР